רענן קמינים - טכנאות ושרותי גז
באר שבע 050-4011922
כל מה שרציתם לדעת בנושא קמינים, תנורי חימום וארובות
ש : מה גודל הקמין שאני צריך כדי לחמם את הבית שלי?
ת : בכדי להגיע לטמפרטורה של 21 º C, בהנחה שהטמפרטורה בבית היא 0 מעלות צלזיוס, נצטרך 1kW תפוקת חום לכל 14 מ"ק של שטח.
לדוגמה, סלון 8 מ' אורך, 5 מ' רוחב, גובה 2.5 מ' - 8X 5 X 2.5 = מ"ק 100 מ"ק מחלקים סכום זה ב-14 וזה אומר שנצטרך קמין 7 KW . אולם יש לקחת בחשבון מס' גורמים היכולים להשפיע על כמות החום, כמו : רמת הבידוד בבית, גודל החלונות זכוכית כפולה, מיקום הקמין וכ'.
ש: מה היעילות של קמין/אח עץ ?
ת : קמין עץ של היום יותר יעילים ומתקדמים מבחינה טכנולוגית מאשר אלו שיוצרו לפני שנים, כך שתפוקת החום שלהם מגיעה עד לכדי 90%, ה קמינים של היום אטומים יותר לאוויר ולא מושכים את החום מחלל הבית, גוף החימום עשוי מברזל יצוק ופלדה מה שגורם ליעילות גבוהה לקמין העצים, בנוסף שליטה על הבעירה וכמות האוויר שנכנסת לקמין ובזכות זה חיסכון יוצא דופן בחומרי הבעירה.
ש: מה זה airwash?
ת : airwash - זאת טכנולוגיה המאפשרת למשוך אוויר קר מבחוץ ולנקות את החלק הפנימי של של הזכוכית מפיח ולשמור על זכוכית נקיה למשך זמן ארוך יותר ולהנות מהמראה וזוהר הלהבות.
ש: מה זה WOODBOX?
ת : מערכת ה- WOODBOX מחממת מראש את האוויר לכ- 200 מעלות צלזיוס ומוליכה אותו לאט ובאופן אחיד מעל הלהבות בתוך תא הבערה של הקמין, האוויר החם בשילוב גזים חיים שורפים חלקיקים רעילים בתוך תא הבערה של הקמין. תהליך זה מקנה לנו להבות מרהיבות ונקיות המרצדות מעל בולי העץ בתוך הקמין , כאשר הזכוכית נשארת נקייה וללא פיח. יתרון נוסף שמקנה לנו טכנולוגיית ה- WOODBOX הוא העובדה שקמינים המצויידים בטכנולוגיה זו מונעים באופן משמעותי אפר כיוון שכל החלקיקים הרעילים שלמעשה יוצרים את מרבית האפר נשרפים ללא שארית. היא מערכת שבה אוויר חם מוחדר לקמין מעל לגובה הרגיל של האש. ההשפעה היא בעירה של פחמימנים לא רצויים בפלט העשן, שרפה נקיה יותר, פחות חלקיקי פיח בארובה, הגנה על איכות הסביבה ויותר פלט של חום מהקמין.
ש: מי יכול להתקין קמין?
ת : רק מתקין מנוסה, מוסמך, מיומן ובעל ניסיון, בעל הכשרה מקצועית מתקדמת ועדכנית, שעובר הדרכות והשתלמויות תכופות המתמקדות בהתפתחויות הטכנולוגיות, התקנים הבטיחות ובמתן שירות אדיב ומקצועי.
ש : מהו קמין חימום טוב?
ת :
- זהו קמין עם בעירה איטית עם יכולת בקרה על הבעירה.
- קמין שמחזיק חום ופולט את החום לחלל הבית במקום להניח לו לברוח דרך הארובה.
- מבחינה טכנית גוף הקמין הוא מעין מחליף חום.
- קמין ששורף את העץ בצורה יעילה ופולט את החום אל תוך הבית.
הגורמים החשובים ביותר במונחים של יעילות הם:
- אטימות האוויר של הקמין/אח.
- גודל המשטח שמקרין חום.
- הסוג והיובש של העץ.
- בידוד הבית.
- שליטה על הבעירה בקמין.
- התקנה נכונה עם ארובה איכותית ותואמת.
קמין יעיל ישרוף את העץ לאט ולא במהירות, כאשר הבעירה נשלטת ע"י ויסות זרימת האוויר לתוך הקמין.
העץ נשרף בשלושה שלבים:
- אידוי הלחות מהעץ.
- העץ הופך לפחם וגזים.
- שריפת הפחם והגזים.
קמינים רבים מאפשרים פליטה לא רצויה של הגזים והחום לצאת דרך הארובה, גזים אלו יכולים לייצג 60% מחום הפוטנציאלי של העץ.
כדי להימנע מכך הקמינים דורשים חמצן מעורבב עם הגזים בטמפרטורה של לפחות 350-600 מעלות צלסיוס. קמינים שיש להם שליטה על הבעירה באמצעות ויסות אוויר משני לתא הבעירה כדי לשרוף גזים וחלקיקים לא רצויים שבדרך כלל עולים לארובה, מקבלים יעילות גבוהה יותר.
קמין עץ איכותי, בדרך כלל מונע על ידי אוויר ראשוני ועל ידי יישום אוויר משני שמאפשר לשרוף גזים וחלקיקים בצורה יעילה יותר בטמפרטורה נמוכה יותר בקמין, זה נקרא בעירה נקיה ובטכנולוגיה WOODBOX זאת מגדיל את היעילות בכמעט 40%.
כדי להשיג יעילות גבוהה יותר העץ צריך להיות יבש,
עץ רטוב/לח מפחית את כמות האנרגיה ומייצר פיח, שרף, בארובה והבעירה אינה שלמה.
תכולת האנרגיה של העץ
- עץ 1 ק"ג יש כ תכולת אנרגית W 3800 (% יעילים 100).
- עץ 1 ק"ג נותן לך כ 420 ואט (12% יעילים) נשרף בקמין/אח פתוח.
- עץ 1 ק"ג נותן לך כ 1900 ואט (50% יעילים) נשרף בקמין/אח רגיל.
- עץ 1 ק"ג נותן לך כ 2800 ואט (75% יעילים) נשרף בקמין/אח עם בעירה נקיה.
ש : מדוע תנור העץ שלי לא מחמם מספיק?
ת :
- איכות התנור - אין אטימות מספיקה, אין שליטה ובקרה על פתחי אוויר, הניצולת והיעילות נמוכה מאד פחות מ-50%.
- איכות העץ, לח מדיי מעל 20%.
- אין מעכב חום בארובה או ארובה גבוהה מידיי.
- בידוד בבית, או קמין עץ קטן מדיי.
ש : מדוע נכנס לי עשן לתוך הבית ?
ת : איכות העץ, עץ עם הרבה לחות יגרום לעשן יתר מאשר הארובה יכולה לקלוט.
שגיאה בטעינת העץ, לפני הטעינה יש לפתוח את בקרת האוויר עד שהבעירה מתייצבת, לפתוח את הדלת באיטיות ואז לטעון את התנור.
ארובה עם זויות אופקיות מגבילה את המשיכה לארובה.
התקנה לא נכונה או ארובה קצרה מדיי לא נותנת מספיק מושך לקמין.
ש : האם ניתן להסב קמין ישן לאכותי יותר ע"י שנוי חלקים מסוימים ?
ת : לא ! זה בלתי אפשרי כי הטכנולוגיה היום שונה לחלוטין.
ש : איזה עץ נחשב לאיכות טובה ?
ת: עצים קשים כמו: זית, אשור, אלון, הדרים, ליבנה, אלו נחשבים בין הסוגים הטובים ביותר לבעירה בתנורי עצים, עצי המחט פחות עדיפים כיוון שהם רכים יותר, נשרפים מהר יותר, יוצרים שרף/פיח יותר ויוצרים ניצוצות דבר שעלול לגרום לשריפה.
ל רענן קמינים יש את הפתרונות עבורכם